Moet ik de polis van mijn uitvaartverzekering bewaren?

Beoordeel deze video:
114 82
0

Op de polis van uw uitvaartverzekering staan alle afspraken die u met uw uitvaartverzekeraar heeft gemaakt. Zo staat er op de polis wie er is verzekerd, wat er wordt vergoed en welke premie u moet betalen voor deze uitvaartverzekering. Hierdoor is het polisblad een belangrijk document.

Polis is een duidelijk overzicht

Voor u, als verzekerde, is de polis van uw uitvaartverzekering dus een actueel overzicht van afspraken over de verzekering, de verzekerden, premie, uitkering en in sommige gevallen ook de invulling van de uitvaart.

Handig voor nabestaanden

Voor nabestaanden is de polis ook van groot belang. In geval van overlijden zullen de nabestaanden bijna altijd in de verzekeringspapieren op zoek gaan naar een eventuele uitvaartverzekering. Wanneer ze een polis vinden weten ze precies hoe u bent verzekerd en wat er is overeengekomen met de uitvaartverzekeraar. Meestal staat op de polis ook het telefoonnummer dat moet worden gebeld om een overlijden te melden. De polis is dus ook een belangrijk document voor de nabestaanden.

Ook uitkering zonder polis

Het is dus belangrijk om uw polis te bewaren, zowel voor uzelf als voor uw nabestaanden. Het is echter niet verplicht om de polis te bewaren. Nabestaanden kunnen ook zonder polis contact opnemen met de uitvaartverzekeraar om de uitvaart te regelen. Maar zonder polis is dat natuurlijk wel een stuk lastiger.

Samengevat

Bewaar uw uitvaartpolis dus zorgvuldig en op een plek waar ook uw nabestaanden hem kunnen vinden. Dat voorkomt een hoop uitzoekwerk en maakt het regelen van de uitvaart een stuk makkelijker.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

polis, polisblad, uitkering, Uitvaartverzekering

In deze video

Dannis van de Koolwijk , Medewerker Polis afdeling Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.