Wat is een natura uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
97 77
6

Wat is een natura uitvaartverzekering? Expert Kobus Mulder vertelt over de mogelijkheden en invulling van een natura uitvaartverzekering. Kobus geeft tips over het verzekerde bedrag, keuze van uitvaartverzorger en de vergoeding van uitvaartproducten en diensten 

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering keert geen geld uit, maar vergoedt diensten en producten voor een uitvaart. De nabestaanden selecteren de producten en diensten voor de uitvaart bij de uitvaartverzorger en de uitvaartverzekeraar betaald deze.

Voordelen natura uitvaartverzekering

Hierdoor hebben de nabestaanden geen omkijken naar de financiële afwikkeling van uw uitvaart. Ze hoeven geen facturen te betalen of te onderhandelen over de prijs. Dat is een groot voordeel, zeker in de emotionele tijd rond een overlijden. De uitvaartverzekeraar regelt de financiële afwikkeling met de uitvaartverzorger en dat is wel zo makkelijk.

Dekking natura uitvaartverzekering

Soms staan de diensten specifiek op de uitvaartpolis vermeld. In dat geval zal de uitvaartverzekeraar deze producten en diensten vergoeden en kunnen de nabestaanden niet vrij kiezen. Als de nabestaanden wel naar eigen inzicht diensten kunnen selecteren dan kan dit tot maximaal de hoogte van het verzekerde bedrag.

Tips

Wanneer u vooraf de invulling van uw begrafenis of crematie op alle vlakken goed wilt regelen dan is een natura uitvaartverzekering een goede optie. Al uw wensen en de bijbehorende kosten worden vooraf bekeken, zodat er achteraf geen verrassingen zijn.

Samengevat

Wat is een natura uitvaartverzekering?

  1. Natura vergoedt producten en diensten
  2. Nabestaanden hebben in principe geen omkijken naar de financiën
  3. Uitvaartverzekeraar betaalt aan uitvaartverzorger, nabestaanden kiezen invulling uitvaart bij uitvaartverzorger
  4. Verzekeraar keert maximaal het verzekerde bedrag aan diensten uit
  5. Diensten kunnen ook op polis staan, dan meestal geen keuzevrijheid
  6. Vooraf regelen, achteraf geen verrassingen.

 (deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

natura, uitvaartproducten, Uitvaartverzekering, uitvaartverzorger

In deze video

Kobus Mulder , Hoofd Accountmanagement bij Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.