Wat is de dekking van mijn uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
107 71
8

Wat is de dekking van mijn uitvaartverzekering? Dannis van de Koolwijk geeft antwoord op wat een uitvaartverzekering dekt, waar u uw dekking kunt bekijken en geeft tips over de dekking en uitkering van uw uitvaartverzekering.

Wat is de dekking van mijn uitvaartverzekering?

Dekking is een verzekeringsterm die aangeeft wat en hoeveel er aan u als verzekerde wordt uitgekeerd. In het geval van een kapitaal uitvaartverzekering kan de dekking bestaan uit een geld bedrag of uit producten en diensten bij een natura uitvaartverzekering.

De dekking kan per uitvaartverzekering verschillen. Wat uw dekking is kunt u in de polis van uw uitvaartverzekering of de algemene voorwaarden van de uitvaartverzekeraar nalezen.

Dekking van een kapitaal uitvaartverzekering

De dekking van een kapitaal uitvaartverzekering is relatief simpel. Het verzekerde bedrag dat u met de uitvaartverzekeraar hebt afgesproken is de dekking en wordt bij uw overlijden uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Dekking van natura uitvaartverzekering

Om de dekking van een natura uitvaartverzekering in geld uit te drukken is wat lastiger. Sommige uitvaartverzekeraars zetten alleen diensten en producten op de uitvaartpolis en vermelden niet de waarde van deze dienst of product. Een telefoontje naar de betreffende verzekeraar zal vaak veel duidelijkheid scheppen over de specifieke dekking en wat deze waard is. Overigens zijn er ook uitvaartverzekeraars die de waarde van de diensten op de polis vermelden, dat is wel zo duidelijk.

Tips

Het is verstandig om de dekking van uw uitvaartverzekering af te stemmen op uw persoonlijke uitvaartwensen. Op deze manier betaalt u niet voor dingen die u toch niet wilt gebruiken. Een uitvaartverzekeringsadviseur kan u hier eventueel goed bij helpen.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

dekking, kapitaal, natura, uitkering, Uitvaartverzekering

In deze video

Dannis van de Koolwijk , Medewerker Polis afdeling Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.