Waarom worden er gezondheidsvragen gesteld bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
97 77
7

Waarom worden gezondheidsvragen gesteld? Expert Dannis van de Koolwijk licht toe waarom uitvaartverzekeraars gezondheidsvragen stellen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Met deze medische vragen proberen ze in te schatten wat de levensverwachting van de verzekerde is.

Gezondheidsvragen bij een uitvaartverzekering

Bij een uitvaartverzekering probeert de uitvaartverzekeraar altijd in te schatten wanneer een verzekerde komt te overlijden. Dit gebeurd op basis van onder andere de gemiddelde levensverwachting van Nederlanders en een aantal andere statistische gegevens.

Levensverwachting

Naast de algemene gegevens en gemiddelden wil een uitvaartverzekeraar ook specifieke gegevens en inzichten van elke individuele verzekerde hebben. De gezondheid en eventuele ziektes hebben namelijk veel effect op de overlijdenskans. Om dat risico te kunnen inschatten worden er bij het afsluiten van een uitvaartverzekering gezondheidsvragen gesteld.

Op basis van de gemiddelde levensverwachting en de individuele gezondheid kan de uitvaartverzekeraar een inschatting maken wanneer de verzekerde komt te overlijden. Aan de hand hiervan wordt onder andere de premie vastgesteld.

Gezondheidsvragen

Naast de lengte en het gewicht kunnen er bijvoorbeeld nog 3 gezondheidsvragen worden gesteld;

1. Verkeert u in een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid?
2. Gebruikt u medicijnen?
3. Bent u ooit voor een verzekering afgewezen of tegen een verhoogde premie geaccepteerd?

Afhankelijk van de antwoorden kan er verder worden ingezoomd op uw persoonlijke gezondheid. Het kan dus zijn dat iemand met een chronische ziekte tegen een verhoogde premie wordt geaccepteerd. Ook is het mogelijk dat een verzekeraar u vanwege uw gezondheid niet accepteert voor een uitvaartverzekering.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

afsluiten, gezondheid, medisch, Uitvaartverzekering

In deze video

Dannis van de Koolwijk , Medewerker Polis afdeling Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.