Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

Beoordeel deze video:
89 76
1

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald? Expert Kobus Mulder vertelt hoe verzekeraars de hoogte van uw premie bepalen. De premie van een uitvaartverzekering wordt onder andere bepaald door het verzekerde bedrag, leeftijd, looptijd en gezondheid.

Premie van uitvaartverzekering vaststellen

De premie van uw uitvaartverzekering wordt aan de hand van verschillende variabelen vastgesteld. De premie hangt sowieso af van;

1. Het verzekerde bedrag
2. De leeftijd van de verzekerde
3. De looptijd van de verzekering

 
Daarnaast houden sommige uitvaartverzekeraars ook nog rekening met;

1. De gezondheid van de verzekerde
2. Het geslacht van de verzekerde
3. Soort uitvaartverzekering

Premie afhankelijk van leeftijd

Hoe hoger het verzekerde bedrag van uw uitvaartverzekering is, hoe hoger ook de maandelijkse premie zal zijn. De premie van een uitvaartverzekering van 6000 euro is voor een 18-jarige echter lager dan voor iemand van pakweg 50 jaar. De 18 jarige heeft namelijk een kleinere statistische kans om te overlijden en kan daardoor nog langer premie betalen. Ook de looptijd van de verzekering heeft grote invloed. Wilt u de uitvaartverzekering binnen 10 jaar betalen dan zal de premie hoger zijn dan wanneer u de premiebetaling verspreid over 30 jaar of zelf levenslang.

Premie afhankelijk van gezondheid

Daarnaast wordt er vaak rekening gehouden met de gezondheid van de verzekerde. Heeft de verzekerde een ziekte dan is het mogelijk dat de verzekeraar hem tegen een verhoogde premie accepteert. Dit verschilt uiteraard per ziektebeeld. Ook het geslacht was in het verleden vaak een variabele. Omdat vrouwen gemiddeld iets ouder werden kregen zij soms een lagere premie. Dit komt vanwege wetten binnen de EU nauwelijks meer voor.

Samengevat

Wilt u een lage premie of een goedkope uitvaartverzekering? Houd dan rekening met het verzekerde bedrag en de looptijd van de uitvaartverzekering en de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

gezondheid, leeftijd, looptijd, premie, Uitvaartverzekering, verzekerd bedrag

In deze video

Kobus Mulder , Hoofd Accountmanagement bij Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.