Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
94 74
3

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van een uitvaartverzekering? Expert Kobus Mulder geeft een aantal tips waarop u moet letten als u verschillende uitvaartverzekeringen vergelijkt. Kijk kritisch naar het soort verzekering, de premie, looptijd en het verzekerde bedrag van de uitvaartverzekering bij het vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken

Het vergelijken van uitvaartverzekeringen kan een ingewikkelde klus zijn. Dat komt omdat de meeste verzekeringen niet op elkaar lijken en andere voorwaarden hebben waardoor het lastig vergelijken is.

Lage premie zegt niet alles

Wanneer je bijvoorbeeld Uitvaartverzekering A en Uitvaartverzekering B met elkaar vergelijkt kan er verschil zitten in de looptijd. Bij Uitvaartverzekering A betaal je 40 jaar lang 5 euro per maand en bij Uitvaartverzekering B betaal je 20 jaar lang 8 euro per maand. Als je alleen naar de premie per maand kijkt zou je waarschijnlijk kiezen voor Uitvaartverzekering A omdat die goedkoper is.

 
Maar als je kijkt naar de totale premie dan moet je bij Uitvaartverzekering A 40 jaar x 12 maanden x 5 euro betalen. Dat is in totaal 2400 euro. De totale premie van Uitvaartverzekering B is 20 jaar x 12 maanden x 8 euro. De totale premie komt dan uit op 1920 euro. En dat is bijna 500 euro goedkoper dan Uitvaartverzekering A.

Uitkering vergelijken

Kijk ook kritisch wat de uitvaartverzekering uitkeert. Betaald u evenveel premie maar vergoed de ene verzekering een graf van 20 jaar en de andere verzekering een graf van 30 jaar dan scheelt dat best veel. Vergelijk niet alleen het graf maar denk ook aan catering, bloemen, rouwauto, rouwpost, gebruik van de aula en bijvoorbeeld het soort kist.

Vergelijking

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn bij het vergelijken van een uitvaartverzekering;

1. Totale premie. De totale premie die u betaald tijdens de looptijd.
2. Premie per maand. Hoeveel premie betaal je per maand?
3. Het soort verzekering. Ga je voor een natura of kapitaal uitvaartverzekering?
4. De looptijd. Betaal je levenslang premie of bijvoorbeeld slechts 30 jaar?
5. Het verzekerde bedrag. Hoe hoog is je verzekering en hoeveel geld of diensten verzeker je?
6. Keuzevrijheid. Kan je zelf de uitvaartverzorger kiezen en producten eventueel nog wijzigen?
7. Verzorging van de uitvaart. Regel je dit gelijk of laat je dat aan de nabestaanden over?

Samengevat

Kijk bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen dus niet alleen naar de premie per maand. Let ook goed op de totale premie en wat u allemaal vergoed krijgt van de uitvaartverzekeraar. Vergelijk de verschillende verzekeringen in ieder geval op premie per maand en totale premie, het soort verzekering, de looptijd, het verzekerde bedrag, de premie en de uitvaartverzorging.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

dekking, looptijd, premie, Uitvaartverzekering, vergelijken, verzekerd bedrag

In deze video

Kobus Mulder , Hoofd Accountmanagement bij Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.