Is mijn baby tijdens de zwangerschap meeverzekerd in onze uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
88 71
1

Is mijn baby tijdens de zwangerschap meeverzekerd in onze uitvaartverzekering? Expert Dannis van de Koolwijk geeft antwoord op de vraag vanaf wanneer de baby is meeverzekerd bij een uitvaartverzekering en hoe dit allemaal werkt.

Zwanger en in verwachting. Hoe zit dat met een uitvaartverzekering?

Ongeboren kinderen zijn vanaf de 24e week van de zwangerschap automatisch meeverzekerd. U hoeft, wanneer u in verwachting bent, geen melding te doen bij uw uitvaartverzekeraar om hier eventueel aanspraak op te maken.

Kindje aanmelden bij uitvaartverzekering

In de polisvoorwaarden van de meeste uitvaartverzekeraars staat dat uw baby automatisch is meeverzekerd vanaf de 24e week van de zwangerschap. Wanneer de bevalling achter de rug is moet u uw kindje echter wel aanmelden bij de verzekeraar voor de gratis kinderdekking. Meeste maatschappijen hanteren hiervoor een maximale termijn van 1 tot 6 maanden. Kijk in de polisvoorwaarden welke termijn uw uitvaartverzekeraar hanteert.

 
Wanneer u uw kind binnen de gestelde termijn, bijvoorbeeld 3 maanden, na de geboorte aanmeldt dan wordt de baby zonder problemen opgenomen in uw uitvaartverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar een officiële verklaring wil hebben over de gezondheid van het kind wanneer u deze termijn overschrijdt.

Levenloos geboren

Wanneer een kind levenloos geboren wordt is dat een emotionele gebeurtenis voor alle betrokkenen. Of uw uitvaartverzekeraar de uitvaart vergoed is afhankelijk van het aantal weken dat de zwangerschap duurde. Bij een zwangerschap die korter was dan 24 weken zal er doorgaans geen uitkering plaats vinden. U zult de uitvaart in dit geval zelf moeten bekostigen. Wanneer de zwangerschap langer dan 24 weken duurde zullen de kosten van de uitvaart meestal wel worden vergoed.

Na de bevalling

Helaas overlijden er ook baby’s kort na de bevalling. In de meeste gevallen zal uw uitvaartverzekering de kosten van de uitvaart vergoeden. Als u uw baby al heeft aangemeld of het overlijden binnen de termijn van automatische verzekering valt zal de uitvaartverzekeraar de uitvaart betalen.

Tips

Een zwangerschap en geboorte zijn vaak mooie momenten maar u doet er verstandig aan om goed in de gaten te houden welke consequenties de gezinsuitbreiding op uw uitvaartverzekering heeft.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

in verwachting, baby, kinderen, Uitvaartverzekering, zwanger, zwangerschap

In deze video

Dannis van de Koolwijk , Medewerker Polis afdeling Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.