Wat zijn de gevolgen van een scheiding voor onze uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
90 72
56

Mijn partner en ik gaan scheiden. Wat gebeurt er met onze uitvaartverzekering? Expert Dannis van de Koolwijk geeft antwoord over de mogelijkheden om uw gezamenlijke uitvaartverzekering te splitsen en zelfstandig voort te zetten na de scheiding. Ook geeft hij tips over uw premie, dekking en somt hij de mogelijkheden rond uw scheiding en uitvaartverzekering op.

Scheiden en uitvaartverzekeringen

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Wat gebeurt er met onze uitvaartverzekering?
Wanneer u en uw partner gaan scheiden, en samen een uitvaartverzekering hebben, moeten er een aantal dingen worden geregeld.
De gezamenlijke uitvaartverzekering zal worden gesplitst. Zowel u als uw partner krijgt een individuele uitvaartverzekering. Deze vernieuwde uitvaartverzekering zal in de meeste gevallen onder oude voorwaarden kunnen worden voortgezet. Het verzekerde bedrag, de dekking en looptijd veranderen dus niet. De maandelijkse premie verandert wel want u betaalt alleen nog voor uw eigen uitvaartverzekering en niet meer voor die van uw ex-partner.

Kinderen bij ouder meeverzekeren

Indien uw kinderen ook zijn meeverzekerd bij de gezamenlijke uitvaartverzekering zullen ze worden bijgeschreven op de polis van 1 van de ouders. Bij welke ouder de kinderen op de polis komen mag u zelf beslissen. Wanneer een kind ouder is dan 18 jaar kan er ook voor worden gekozen om het kind zelf de premie te laten voldoen.

Gesplitste uitvaartverzekering aanvullen

Het is goed mogelijk dat er in de gezamenlijke uitvaartverzekering producten en diensten zijn opgenomen die u als partners samen zou delen. Denk bijvoorbeeld aan het graf of een gedenkteken. Ook deze elementen kunnen worden gesplitst. De helft van de waarde komt dan op uw polis en de andere helft op de polis van uw partner. Vaak vult elke partner dit weer aan tot 100% om voldoende verzekerd te blijven.

Samengevat

Een scheiding moet u dus altijd doorgeven. Uw uitvaartverzekeraar zal de benodigde wijzigingen met u doornemen. Indien er kinderen zijn meeverzekerd of gedeelde componenten in de uitvaartverzekering zitten moet u hier samen met uw ex-partner een keuze voor maken.

Mijn partner en ik gaan scheiden. Wat gebeurt er met onze uitvaartverzekering?

  1. Gezamenlijke uitvaartverzekering splitsen in 2 individuele uitvaartverzekeringen
  2. Voorwaarde en details veranderen in principe niet
  3. Kinderen meeverzekeren op de polis van 1 van de ouders
  4. Meerderjarige kinderen kunnen ook zelfstandig verder gaan
  5. Gedeelde producten als graf en grafsteen ook splitsen, vaak weer aanvullen tot 100%
  6. Neem contact op met uitvaartverzekeraar en overleg met partner over kinderen en gedeelde componenten.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

scheiden, scheiding, Uitvaartverzekering

In deze video

Dannis van de Koolwijk , Medewerker Polis afdeling Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.