Wat is een uitvaartverzekering?

Beoordeel deze video:
98 73
6

Wat is een uitvaartverzekering? Expert Kobus Mulder geeft antwoord op de vraag wat je met een uitvaartverzekering kan en waarvoor deze dient. 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering om de kosten van een uitvaart te dekken.

Een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering kunnen de kosten voor een begrafenis of crematie worden betaald. Je nabestaanden hoeven dan niet de kosten van je uitvaart te betalen maar dat doet je uitvaartverzekering. Je betaalt premie aan de uitvaartverzekeraar en als je komt te overlijden wordt de uitvaart geregeld zoals is afgesproken in de polis of er wordt een geldbedrag uitgekeerd waarmee de uitvaart betaald kan worden.

70% heeft een uitvaartverzekering

Een gemiddelde uitvaart kost vandaag de dag ongeveer €6.500 euro. Niet iedereen heeft zoveel geld op de rekening staan, vandaar dat 70% van alle Nederlanders een uitvaartverzekering heeft. Met een uitvaartverzekering kan je gespreid betalen voor je eigen uitvaart en hoeven je nabestaanden dat niet in 1 keer te doen in een emotionele tijd rond jouw overlijden.

Uitvaartverzekering nuttig?

Natuurlijk is het niet altijd noodzakelijk om een uitvaartverzekering te hebben. Wanneer je al voldoende geld beschikbaar hebt of consequent kan sparen is een uitvaartverzekering wellicht niet nodig. Met een uitvaartverzekering weet je echter zeker dat vanaf de eerste dag uw uitvaart wordt betaald.

Samengevat

Een uitvaartverzekering sluit je dus af wanneer je je nabestaanden niet wilt laten betalen voor jouw uitvaart, wanneer je er zeker van wilt zijn dat er voldoende geld beschikbaar is voor je uitvaart. Daarnaast kunnen de meeste uitvaartverzekeraars ook helpen met het uitvoeren van de uitvaart, ook dit kan een reden zijn om een uitvaartverzekering te hebben.(deze wordt niet getoont op de website)

Onderwerpen

kapitaal, nabestaanden, natura, uitvaartkosten, Uitvaartverzekering

In deze video

Kobus Mulder , Hoofd Accountmanagement bij Nuvema.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe video's en het laatste nieuws omtrent uitvaartverzekeringen als eerste horen? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van uitvaartverzekeringuitleg.nl.